Dačić: “Kakav novi JSO, gde vi živite, ovo je 2012. godina”

27.01.2012. – Izvor/Autor : www.bliconline

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ponovio je danas da neće biti formiran nikakav odred za specijalne namene po ugledu na nekadašnju jedinicu za specijalne operacije JSO.

“Kakav novi JSO, gde vi živite, ovo je 2012. godina. Zar mislite da bih ja sa ovakvim rejtignom kao ministar unutrašnjih poslova mogao da dovedem u pitanje te rezultate”, izjavio je Dačić.
On je podsetio da je JSO rasformiran davno i da je to bila tajna jedinica, dok se sistematizacijom jedinice Žandarmerije u okviru MUP-a ne predviđaju nikakvi tajni odredi.

Dačić je naveo da su specijalne čete u okviru Žandarmerije (ima ih četiri) uvedene još 2005. godine i naglasio da on tada nije bio na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Sistematizacija MUP-a se završava i na kraju će biti jedinstvena na nivou celog Ministarstva. Ne prave se nikakve posebne jedinice, samo je potrebno da postoji koordinacija između četiri postojeće specijalne čete”, naglasio je Dačić i poručio da su zadaci Žandarmerije, odnosno čitavog Ministarstva veoma važni za bezbednost države i njenih građana.

Spekulacije u javnosti o sistematizaciji ministar je nazvao apsolutnom politizacijom nečega što ne postoji kao problem.

“Nemojte me uvlačiti u političke priče, ne želim da politiku uvlačim u policiju. Kakav JSO, to je prošlost”, ponovio je Dačić.

Na pitanje da li će biti pokrenuta istraga zašto je i kako dokument o novoj sistematizaciji, koji inače ima oznaku tajnosti, dospeo u medije, Dačić je kazao da je to jako loša stvar, dodavši da su uvid u taj dokument tražili, ali nisu dobili, i EU i sindikati.

“Nije dobro što se taj dokument pojavio u javnosti, ali skinimo tu temu s dnevnog reda jer ona realno i ne postoji. Ono što javnost treba da zna ona i zna i tako je sa svim važnim podacima u svakom telu normalnog sveta, osim u anarhiji”, zaključio je Dačić.

[FADE-IN-OUT-RSS=LINK1]