Дачић: Чеда и Чанак живе на осуди Србије

  Први потпредседник Владе Србије И министер спољних послова Ивица Дачић је саопштио да су реакције Чедомира Јовановића и Ненада Чанка показатељ да им није важна Србија.

  Он је додао и да су лидери ЛДП и ЛСВ реаговали “нервозно“, на пресуду Хашког трибунала о Караџићу, у којој се Милошевић ослобађа одговорности, као и да су те реакције показатељ да њима није важна Србија, мада је ваљда свима у корист што је пресуђено да Србија није одговорна за ратне злочине и етничко чишћење.

  „Зато овде није реч о Милошевићу већ о Србији. Реакције Чедомира Јовановића и Ненада Чанка су разумљиве, јер они целу своју политичку каријеру граде на причи о Милошевићевим ратним злочинима и одговорности Србије, зато је оваква пресуда катрастофална по њих. Чеда и Чанак се противе ослобађајућој пресуди за Србију, јер су они свих ових година живели на осуди Србије“, наводи Дачић.

  Он је додао да ће Чанак и Јовановић можда упутити протест Хашком трибуналу.

  “Можда траже смену судија, јер су они пресуду донели, ја сам је јуче само цитирао.Они на Западу који су били креатори политике осуде и кажњавања Србије бар ћуте, за разлику од оних у земљи који не могу да сакрију бес и разочарање што је Србија ослобођена оптужби. Занимљиво је да Чеда и Чанак брину због рехабиитације Милошевића, а ниједном речју да се огласе о рехабилитацији нацизма и усташтва у Хрватској. Разумљиво, њихов задатак је осуда Србије. А задатак Владе Србије је одбрана Србије, у томе се разликујемо“, закључио је Дачић.

  Извор: Б 92

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора