Бранко Ружић у емисији Пресинг на ТВ Н1

  Потпредседник СПС Бранко Ружић гостујући у емисији Пресинг на ТВ Н1 истакао је да је Социјалистичка партија Србије доказала да је државотворна, да имамо кадровска решења, да је будућност Србије најважнија и да се СПС неће бавити анимозитетима.

  Ружић каже да СПС још није добила позив од лидера СНС Александра Вучића да формирају заједно владу, и наглашава да је свакако такав позив још преурањен. Кампања је завршена. Добили смо шта смо добили, сада треба да покажемо политичку одговорност.

  „Да ли ће СПС ући у Владу или не зависи од позива СНС и од одлуке СПС. Треба (Александар Вучић) да размисли шта Србију чека. СПС је доказала да је државотворна, да имамо кадровска решења, без озбира на та пецкања која су била присутна. Ми ћемо, уважавајући шта се дешавало, водити рачуна о нашем дигнитету и спрам тога ћемо доносити одлуку“, рекао је Ружић.

  Потпредседник СПС додаје да је будућност Србије најважнија, и да се та странка неће бавити анимозитетима.

  Ружић додаје да Вучић ни раније није морао да зове Ивицу Дачића, али јесте – што говори о кадровском потенцијалу који СПС има.

  Бранко Ружић каже да је могуће да је дошло до „губљења идентитета СПС, али тај политички цунами у виду Вучића нико није преживео осим СПС“.

  Говорећи о мањем броју гласова који је освојила та странка на овим изборима, Ружић је рекао да је могуће да је та странка платила и данак подршци у претходној власти, када су били вођени „државотворним разлозима“.

  „СПС ће имати важну улогу били у опозицији или позицији. Али ако будемо позвани, принцип сарадње ће бити другачији него у претходне две године“, рекао је Ружић.

  „Очекивао сам преко 12,5 процената, али у овим околностима, то је просто слика и рефлексија шта значи подршка једној таквој политичкој опцији“, рекао је Ружић и  додао да су тој странци често спочитавали да имају и користе свој „трговачки потенцијал“, али да су они у претходним владама били само позивани да „помогну Србији“.

  Ружић на питање да ли се боји да би ван власти могли да се распадну, као што се то десило ДС-у, каже да се то неће никада десити.

  „Ми смо воћка чудновата, нисмо се распали. Неки су нам наменили то већ 5. октобра. Могли смо да скочимо и да не будемо у претходној влади и сада имамо 20 посто, али смо се одлучили да се определимо због будућности Србије“, рекао је Ружић.

  „Они који буду желели да преброје, они ће то право искористити. То би било као да ја тражим да видим од тих 100.000 неважећих листића, колико је било са заокруженим бројем 3. Не треба правити фаму да су се мешали неки амбасадори. Ако смо могли свих ових година да пребродимо изборе, уз све нерегуларности, време је да и сада прихватимо“, рекао је Ружић.

  Категорије: Вести

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора