Борис Милићевић позива ЛГБТ заједницу да гласа

  Позивам све лезбејке, гејеве, бисексуалне и транс особе у Србији да у недељу, 24. априла, изађу на изборе, јер само активним учешћем у политичком животу сви можемо да утичемо на политичка дешавања, а излазак на изборе је први корак у политичком укључивању ЛГБТ заједнице, изјавио је члан Главног одбора СПС-а Борис Милићевић.

  “То показују и европске државе које су достигле највише стандарде у заштити права ЛГБТ особа. Тако је излазност у Холандији 2012. била 75 одсто, у Немачкој 2013. године 72 одсто, Шведској 2014. 86 одсто, Великој Британији 2015. 66 одсто”, напоменуо је Милићевић.

  Масовним изласком, грађанке и грађани тих држава показују велику свест, колика је њихова моћ у контроли власти и колико је сваки глас вредан, сматра Милићевић.

  “Додатни аргумент за излазак ЛГБТ особа на изборе је и јачање екстремне деснице у Србији. Наш излазак на изборе ће успорити, можда чак и зауставити овај процес, који је сигурно против интереса ЛГБТ заједнице”, оценио је Милићевић.

  Зато је неопходно да ЛГБТ особе не само изађу на изборе, већ убеде и своје родитеље, фамилију, пријатеље, пословне партнере да учине исто, закључио је Милићевић.

  Извор: Н1

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора