Борба за бољи положај жена у нашем друштву

Форум жена СПС Београда иницирао је окупљање својих чланица и активиста на платоу исрпед Градске општине Звездара, с циљем да се уочи популарног празника Дана заљубљених поново скрене пажња јавност на заиста битне поруке које би морале да нас занимају, као што је борба за бољи положај жена у нашем друштву.

О томе да се урадило доста тога, и да се ради на јачању законске регулативе, говорила је народна посланица СПС Мирјана Драгаш, и истакла „да је рад на промени менталитета свих грађана у правцу јачања свести да насилник мора да изгуби сваку подршку друштва, напоран и да упрокос тешкоћама тај рад даје резултате“.

Говорећи о залагању Форума жена СПС да се свака позитивна промена поздрави и да рад на јачању идеје равноправности, није само и искључиво везан за равноправност полова, већ да је та идеја много шира и значајнија, говорио је Никола Никодијевић, председник Градске организације СПС Београда, напоменувши и лично настојање да се малим корацима да допринос јачању родне равноправности, деловањем кроз институције система. Никодијевић је подсетио на успешну сарадњу са повереницом за заштиту равноправности, и променама у јавном говору и обраћању које су заживеле са говорнице Скупштине града Београда.
“Залагање за равноправност међу људима, поштовање њиховог личног достојанства и рад на изградњи система социјалне солидарности, основе се програмских начела СПС”, рекао је Никодијевић.

“Изградњом правног оквира, градимо праведније и боље друштво за све грађане наше земље, и то уређено друштво равноправних људи, са једнаким шансама за рад и успех, заправо је коначан циљ и идеал наше политичке борбе. Тако велики подухват започиње низом малих корака, и зато је сваки напор који Форум жена СПС Београда уложи у ствари једини начин да се погрешна пракса исправи и поставе нови стандарди живота и рада у нашем друштву”, закључио је Никодијевић.

 

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА

Категорије: Форум жена

Оставите одговор Одустани од одговора