Богосављевић Бошковић: Већа подршка инвестицијама у пољопривреди

Министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић разговарала је са пољопривредним произвођачима у Ковачици о свим актуелним темама из области аграра.

Трибину о пољопривреди организовали су Банатска Асоцијација Пољопривредника „Банатски паори“. На трибини је учествовао велики број пољопривредних произвођача који су са добили одговоре на питања из разних области пољопривреде од више представника Министарства и министарком на челу.

Министарка Богосављевић Бошковић је том приликом нагласила да су са пољопривредницима овог краја имали врло конструктиван и отворен дијалог, као и да је пољопривреднике највише занимало питање примене Закона о пољопривредном земљишту. Богосављевић Бошковић је најавила да ће пољопривредници након усвајања пратећих Правилника, моћи да купују државно пољопривредно земљиште.

„Намера Министарства је да и ове године снажно подржи инвестиције у пољопривреди“, рекла је Снежана Богосављевић Бошковић и додала да ће томе допринети и динарски кредити коју су, од скоро, по врло повољним условима на располагању пољопривредницима.

Извор: МПЗЖС

 

Оставите одговор Одустани од одговора