Богосављевић-Бошковић уручила награде најбољим одгајивачима стоке

Министарка пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић-Бошковић присуствовала је церемонији доделе одликовања за најбоља грла са Националне изложбе стоке у Новом Саду и том приликом уручила плакете и пехаре победницима.

„Посебно ми је задовољство због прилике да уручим награде власницима и излагачима најквалитетнијих грла стоке. Радује ме сазнање да је ова изложба задржала реноме, највеће и најбогатије изложбе стоке у региону и да је овогодишња боља и богатија од прошлогодишње“, рекла је министарка Богосављевић-Бошковић.

Министарка је нагласила да је за Републику Србију и Министарство пољопривреде и заштите животне средине сточарство изузетно важна грана пољопривреде, због чега је министарство посвећено спровођењу низа мера у циљу унапређења стања у овој области, а да је једна од мера и подршка за организовање изложбе стоке на Новосадском сајму.

„Овом изложбом желимо да афирмишемо обнављање и увећање сточног фонда, унапредимо расни састав као важних потенцијала за јачање млекарског сектора и повратак кланичне индустрије међу значајне извознике“, истакла је министарка и додала да ова изложба има за циљ и афирмацију још једног важног задатка, а то је очување анималних генетичких ресурса – као једног од стубова националног биодиверзитета.

Министарка се захвалила свим излагачима који су на овогодишњем сајму изложили своја најквалитетнија грла из различитих категорија, чиме су помогли да се представе неки од наших потенцијала у сточарству и честитала свим награђеним учесницима на освојеним наградама.

Извор, фото: МПЗЖС

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора