Богосављевић Бошковић у посети Пољопривредној школи у Александровцу

  Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић посетила је данас Пољопривредну школу у Александровцу и вински музеј, где је разговарала са пољопривредницима и произвођачима вина.

  Министар Богосављевић Бошковић је том приликом истакла да се у Србији бележи све бољи квалитет производње вина, док истовремено Европска комисија већ три године уназад у извештајима о напретку тог сектора износи константне похвале.

  Интересовање за производњу вина од аутохтоних сорти такође је у значајном порасту.

  IMG_20160329_231439

  „Увођење савремених технологија је све присутније међу српским винарима, због чега Министарство пољопривреде и заштите животне средине и ове године наставља са значајном подршком“, изјавила је министар Богосављевић Бошковић и додала да је реч о подстицајима од подизања производних и матичних засада, клонске селекције аутохтоних и домаћих створених сорти, куповини нове опреме и репроматеријала, до промовисања ознака географског порекла и анализе вина.

  Министарство пољопривреде и заштите животне средине у том циљу пружа подршку кроз више од 20 мера. Подстицаји се крећу у зависности од мере и до 2,5 милиона динара, уз рефундацију од 30 до 100 одсто. Износи подстицаја у оквиру мера за унапређење виноградарства у Републици Србији међу највишима су у региону.

  „Нови Закон о вину који се налази у завршној фази израде, значајно ће поједноставити процедуре за произвођаче грожђа и вина“, закључила је министар Богосављевић Бошковић.

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора