Богосављевић Бошковић у посети општини Аранђеловац

  Министар пољопривреде и заштите животне средине проф.др Снежана Богосављевић Бошковић посетила је данас, 19. априла 2016. године општину Аранђеловац где је са представницима локалне самоуправе разговарала о потенцијалима за развој пољопривреде на том подручју.

  „Заједнички смо закључили да има доста неискоришћеног потенцијала. Договорили смо да у наредном периоду снажно подржимо пољопривредне произвођаче, пре свега оне који су заинтересовани да шире своје засаде. Рекли су ми да овде има пуно оних који се баве производњом воћа и да је управо воћарство у експанзији“, пренела је Богосављевић Бошковић.

  Министар је замолила представника локалне самоуправе задуженог за питања пољопривреде да пољопривредним произвођачима буде на располагању и објасни им које су све то мере које им држава нуди.

  Богосављевић Бошковић је подсетила да су значајна средства ове године опредељена управо за инвестиције у пољопривреди – подизање нових засада воћа, нових засада винограда, изградњу хладњача и објеката за прераду, набавку опреме за наводњавање, противградне мреже, механизацију…

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Богосављевић Бошковић је рекла да је договорено и да се ради на изради посебних пројеката за повезивање пољопривреде и туристичких потенцијала, додајући да на територији Аранђеловца постоје и изванредни потенцијали за развој органске производње. „Наишла сам на велико разумевање представника локалне самоуправе, који и сами препознају потенцијале пољопривреде овог краја и сами су у претходним годинама издвајали значајна средства и спремни су да сарађују са нама, да сви заједно координираном акцијом са заједничким средствима помогнемо пољопривреднике“, нагласила је Богосављевић Бошковић.

  Министар, која је обишла и парк Буковичке бање и Рисовачку пећину, подсетила је да Министарство пољопривреде и заштите животне средине сваке године опредељује субвенције за заштићена природна добра, са жељом да помогне њиховом очувању.

  Министар Богосављевић Бошковић је посетила и газдинство које се бави сточарством у селу Копљари.

  Оставите одговор Одустани од одговора