Богосављевић Бошковић посетила пољопривредна газдинства у Сопоту и Младеновацу

  Министарка пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић посетила је данас општине Сопот и Младеновац где је обишла  пољопривредна газдинства и породичну винарију.

  Богосављевић Бошковић је у разговору са произвођачима воћа истакла да ће Влада Србије и Министарство пољопривреде и заштите животне средине снажно подржати тај вид производње у овој години, како би било на десетине, стотине и хиљаде хектара нових воћњака и винограда.

   Министарка је навела да ће и ове године прозвођачи моћи да рачунају на повраћај средстава за инвестиције у воћарству и подизање нових засада у проценту од 40 до 55 одсто уложених средстава, у зависности од региона, односно услова у којима производе.

  Богосављевић Бошковић је истакла да ће појединачно газдинство по том основу моћи да добије максимално два милиона динара, док је износ за набавку хладњача нешто већи и и износиће максимално пет милиона динара по газдинству, односно удружењу произвођача.

  Богосављевић Бошковић је подсетила да Министарство низом мера подстиче примарну пољопривредну производњу и даје подстицаје за набавку противградних мрежа, пластеника, система за наводњавање и опреме – сејалица, садилица…

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   Министарка Богосављевић Бошковић је у Сопоту обишла  пољопривредно домаћинство којe се бави сточарском производњом и воћарством, а потом разговарала са још једном породицом која се бави воћарством и поседује  око 7 хектара засада под разним воћем.

  Богосављевић Бошковић се потом састала и са представницима пољопривредне саветодавне стручне службе (ПССС) Младеновац, а на крају посете је обишлаи винарију и тамо у отвореном дијалогу са пољопривредницима са територије те општине, разматрала бројне теме из области пољопривреде и још једном им предочила на коју све врсту подршке и мера могу да рачунају.

  Извор: МПЗЖС

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора