Богосављевић Бошковић посетила Горњи Милановац

Министарка пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић састала се данас током посете Горњем Милановцу са председником општине Милисавом Мирковићем. Министарка Богосављевић Бошковић је истакла да ће Министарство у овој години снажно подржати инвестиције у пољопривреди, за шта су опредељена значајна подстицајна средства.

Када је реч о производњи воћа и куповини садница, подстицаји износе и до 2 милиона динара, односно од 40 до 55% укупног износа инвестиције. Подстицаји су према речима Богосављевић Бошковић обезбеђени и за нову механизацију, сејалице, садилице, опрему за наводњавање, противградне мреже и пластенике. За хладњаче се подстицаји крећу и до 5 милиона, док је за прераду производа са ознаком географског порекла и органских производа подршка инвестицијама од 50 до 65%.

Министарка је истакла и да су опредељена средства за суфинансирање радова и за инвестициона улагању у ископавању бунара у функцији наводњавања.

Председник општине Горњи Милановац је изјавио да је обебеђено 25 милиона динара подстицаја из локалног буџета и то кроз подршку сточарству, али и реализацију пројеката у том сектору кроз пројекат бесплатног вештачког осемењавања, бесплатна средства за хигијену муже и музне опреме, за узгој крмног биља, набавку противградних ракета, едукацију пољопривредника.

snezanagm2

Министарка Богосављевић Бошковић је подсетила и да је Министарство у периоду од  2014 до 2015 финансирало изградњу цевовода са пратећим објектима за снадбевање водом за пиће и друге потреба насеља Рудник у износу од око 15 милиона динара, као и реконструкцију постројења за пречишћавање отпадних вода. За 2016. годину је такође најављено суфинансирање израде других пројеката.

Током посете Горњем Милановцу, министарка је обишла и фабрику воде и изјавила да је фабрика изузетно важна и значајна за Србију и њене грађне, зато што без нових инвестиција, без улагања, нових фабрика и производних погона немамо шансу да се боримо и такмичимо и будемо конкурентни у иностранству.

Извор: МПЗЖС

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора