Богосављевић Бошковић обишла газдинства у Бољевцима и Зуцу

  Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић посетила је, данас 20. априла 2016. године, пољопривредне произвођаче у селима Бољевци и Зуце, и с њима разговарала о значају останка младих на селу и оснаживању села, као и o значају удруживања пољопривредника.

  Приликом посете младим домаћинима у Бољевцима, од којих се једни баве пластеничком производњом поврћа са савременом технологијом узгоја, а други имају заокружен систем производње пилећег меса, министар Богосављевић Бошковић је истакла да ће Министарство подржати сваку акцију која би оснажила младе да преузму сопствене иницијативе и остану да раде и живе на селу. Она је похвалила труд, рад и жељу ових младих пољопривредника да развијају и унапреде своју производњу, а Министарство ће их у тој намери подржати.

  Министар је посебно назначила да је у Националном програму руралног развоја за период 2015-2020, који је у финалној фази усвајања, у већини мера за које ће Министарство у буџету обезбедити средства, предвиђено да се у критеријумима селекције даје предност младим пољопривредним произвођачима који имају мање од 40 година.

  „Овим мерама желели смо да утичемо на остварење циљева за које смо се определили Стратегијом, а то је да млади остану и раде на селу. Када се захтеви свих пољопривредника за рефундацију средстава буду рангирали, млади ће имати значајну предност у односу на остале подносиоце захтева за подршку“, казала је овом приликом министар.

  Разговарајући са домаћином  у селу Зуце, министар Богосављевић Бошковић је указала на значај удруживања пољопривредних произвођача, с чим се и пољопривредник сложио, јер је то, како је истакнуто, најбољи и најсигурнији начин пласирања српске хране, која је јединствена и препознатљива по квалитету. Истичићи значај удруживања, министар је рекла да тако организовани могу да буду конкурентни и да лакше наступају на тржиштима у смислу понуде и пласмана својих производа.

  Извор: МПЗЖС

  Категорије: Вести

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора