Баjатовић: Цене гаса у Србиjи ће падати до средине 2017. године

    Директор JП Србиjагас, Душан Баjатовић, изjавио jе да ће цене гаса у Србиjи падати до средине 2017. године, будући да би према „нафтноj формули“ садашњи успон цена „црног злата“ на светским тржиштима, коjи може да се одрази и на цене гаса, имао на нашем тржишту одложени ефекат од девет месеци.

    Баjатовић jе навео за телевизиjу Н1 да се некадашњи пад цене нафте, због „нафтне формуле“, и даље одражава на актуелне цене гаса, ниске и конкурентне.

    „Што се тиче цене гаса у доларима, она ће сигурно падати закључно са последњим кварталом ове године и првим кварталом 2017, што jе сигурно добра вест. Oчекуjем да ми нећемо имати таква инфлаторна дешавања на нашем тржишту, долар ће сигурно мењати своjу вредност у односу према евру, можда ће то нешто кориговати цену гаса, али не толико да не бисмо имали константно поjефтињење практично све до половине 2017. – што jе добра вест за потрошаче“, рекао jе Баjатовић.

    Oчекивања светских компаниjа за трогодишњи период од 2015. су, подсећа Баjатовић, да ће нафта бити на 50 долара за барел, али додаjе, уколико би се очекивања премашила, цена гаса расла би сразмерно.