Антић: Верујем да ће се постићи договор о наставку сарадње и у новој влади

  Потпредседник СПС-а Aлександар Aнтић изjавио jе да jе оптимиста и да веруjе да ће резултат разговора лидера те странке и Jединствене Србиjе са мандатаром Aлександром Вучићем бити договор о наставку сарадње и у новоj влади.

  Aнтић jе рекао да ће детаљи о саставу нове владе, поделу одговорности и кадровска решења бити предмет данашњег и сутрашњег разговора коалициjе окупљене око СПС и СНС.

  „Tоком данашњег и сутрашњег дана председник СПС-а Ивица Дачић и лидер JС Драган Mарковић Палма имаће разговоре са мандатаром и председником СНС Aлександром Вучићем и лично имам дозу оптимизма и веруjем да ће резултат тих разговора бити наставак сарадње и део одговорности коjе ће наша коалициjа преузети у новоj влади”, рекао jе Aнтић новинарима.

  Aнтић, коjи jе министар рударства и енергетике, рекао jе да су се до сада разговори водили око посвећености и циљевима владе, политици владе и заjедничкоj процени о потреби да се та сарадња настави.

  „Данас и сутра ће се ти елементи операционализовати, наредних неколико дана ће све стране имати своjе страначке органе на коjима ће се  доносити одлуке и средином идуће недеље очекуjемо да ће се ући у процедуре и да ћемо имати премиjера у парламенту са експозеом и саставом владе пред посланицима“, каже Aнтић.

  Oн jе рекао да jе протеклих дана у jавности било присутно то да би СНС и СПС могли да наставе сарадњу у новоj влади, да jе СПС то изнела пре неколико недеља и да то и проистиче и из последњих изjава председника СНС.

  „Премиjер jе имао дозу задовољства о сарадњи у претходноj влади, тако да jе то полазна основа и пре свега параметри за будућу сарадњу“, истиче Aнтић.

  Извор: Тануг

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора