Александар Антић за Танјуг

  Србија може да очекује пуну подршку Мађарске у гасном снабдевању ако би дошло до било какве гасне кризе, изјавио је у Нишу министар енергетике Александар Антић.

  Он је рекао Танјугу након билатералног састанка са мађарским колегом Миклошем Шестаком да су разговарали о енергетској безбедности две земље.

  „Ми смо непосредно пре састанка у Нишу потписали анекс нашег уговора о транспорту гаса кроз Мађарску, који је далеко повољнији од претхоног и који ‘Србијагасу’ омогућава добру цену транспорта гаса кроз Мађарску”, истакао је Антић.

  Србија је, према његовим речима, добила обећање да у случају било какве гасне кризе може да очекује потпуну флексибилност Мађарске по питању транспорта гаса и да можемо очекивати њихову подршку у вези са њиховим гасним складиштима.

  „Мађарска има велике капацитете када је складиштење гаса у питању, они имају између четири и пет милијарди метара кубних гаса својих резерви, тако да нам је то апсолутно на располагању“, нагласио је Антић.

  Он је додао да је разговарано и о сарадњи у области стварања наших обавезних резерви нафте и нафтних детивата.

  „Тако да је за очекивати да ћемо на неком од следећих билатералних састанака које будемо имали или заједничких седница владе потписати билатерални споразум о томе“, рекао је Антић.

  Министар је додао да је на састанку разговарано и о сарадњи енергетских компанија Србије и Мађарске.

  Извор: Танјуг

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора