8. mart 2012. godine SPS Novi Beograd

Novi Beograd, 08.03.2012.

U prostorijama Opštinskog odbora SPS Novi Beograd održan je koktel povodom Medjunarodnog dana zena, 8. marta. Predsednik Opštinskog odbora SPS Novi Beograd, koji je bio domaćin, pozdravio je prisutne drugarice i podsetio ih na borbu žena za jednakost koja traje sada više od 100 godina, kao i doprinos socijalista da se ta jednakost svake godine sto više ostvaruje.

Miloš Marković

 

Kao nekada skoro u svim društvenim organizacijama, fabrikama, radnim organizacijama, sada retko gde, Dan žena  slavio se u Opštinskom odboru Socijalističke partije Novi Beograd. Naši drugovi priredili su svojim drugaricama mali prijem povodom Dana žena. Svaka drugarica dobila je ružu a za sve prisutne priredjena je mala zakuska.

U ono vreme socijalizma poštovao se čovek.

Onda kada smo svi radili i zajednički delili troškove lecenja a nismo svi bili bolesni , Onda kada smo delili troškove obrazovanja a nismo svi studirali, Onda kada smo svi delili troskove za izgradnju stanova a nismo svi dobili stanove. Sada ne delimo troškove a svi jako tesko živimo i nismo poštovani kao ljudi. Neka nam je srećan Osmi mart

Tekst i slike Biserka Opačić