Футсал екипа Социјалисти Нови Београд

dscn2003

Екипа Социјалисти Нови Београд основана је 2009.

Пред турнир у малом фудбалу « Ледине », Ђорђе Рађеновић, Јанко Јеличић и Милан Томас три заљубљеника у мали фудбал (даље у тексту футсал) одлучила су да формирају своју екипу. Одличну идеју одлучили су да подрже људи из Општинског Одбора Социјалистичке Партије Србије Нови Београд.

Потпреседник Милан Вулевић и сам велики љубитељ  футсала, фудбала и спорта уопште пружиће екипи неопходну помоћ на самом почетку ове успешне спортске приче. Ова комбинација ће на самом старту доживети успех, СОЦИЈАЛИСТИ освајају свој први турнир баш на Лединама. Екипа ће наставити да ређа успехе упркос променама играчког кадра. СОЦИЈАЛИСТИ 2010 године освајају прво место на Лединама, као и на турнирима у „Павиљонима“ и „38 Блоку“.

2011 година је такође била веома успешна, као и ова 2012 година у којој екипа СОЦИЈАЛИСТА учествује на међународном турниру у Смедереву. У оштрој конкуренцији професионалних екипа и Репрезентације Црне Горе, СОЦИЈАЛИСТИ стижу до полуфинала, али им спортска „Фортуна“ окреће леђа те завршвају на 4. месту. Имајући у виду јаку конкуренцију у виду страних и домаћих професионалних екипа, овај резултат може се сматрати великим успехом.

Тренутну екипу чине: : голман Милан Томас, капитен Ђорђе Рађеновић, Денис Инајетовић, Јанко Јеличић, Александар Читић, Милан Цветаноски, Ђорђе Лазић и Далибор Кецман. Нови Београд има још једном успешног представника на спортском пољу и наставља традицију расадника спортских асова попут Саше Ђорђевића, Миће Берића, Антонија Рукавине и многих других. Социјалистичка Партија Србије је показала своју друштвену одговорност и у складу са својим политичким програмом и идеологијом помогла овим младим и талентованим људима у остваривању натпросечних резултата.

Наставак ове приче тек следи, стижу СОЦИЈАЛИСТИ!!!