Бранко Ружић у посети Књажевцу

Министар без портфеља задужен за европске интеграције Бранко Ружић посетио је Књажевац и најавио трогодишњи пројекат “Прогорес 2” вредности од 24.6 милиона евра који почиње у априлу.

Пројекат Прогорес 2 спроводи Агенција УН за пројектне услуге, а у име Владе Србије пројектом руководи Канцеларија за европске интеграције у сарадњи са ресорним министарствима. Реч је о трогодишњем пројекту који почиње у априлу 2014. године и има за циљ да допринесе одрживом развоју овог дела Србије кроз унапређење функционисања локалних самоуправа, унапређење пословног амбијента и предузетништва односно запошљавање и социјално збрињавање најугроженијих категорија становништва.

Ружић је такође посетио и фабрику обуће “Леда” која је успешно приватизована из стечаја и представља понос региона јер запошљава преко 900 радника и помаже локалну заједницу, а која сарађује са многим светским брендовима попут Долче Габана, Москино, Пол Смит и тиме показује да је Србија одличан партнер и земља из које се извозе најквалитетнији производи.

Ружић је обишао је и предузеће за производњу, спољну и унутрашњу трговину ” Фалц Еаст ”. Ружић се сусрео са господином, Салином Феретијем директором матичне компаније Фалк из Италије која је приватизовала и оживела фабрику 2005. као и генералним директором Борицом Милићем.

Извор: Телеграф