Veliki skup Koalicije SPS-JS u Beogradskoj areni

12936629_516581621858613_4166170670931377274_nU sklopu predizborne kampanje Koalicija SPS-JS održala je predizborni miting u „Beogradskoj areni“, a lider SPS Ivica Dačić poručio je da su socijalisti jedina levica u Srbiji i da će pobeda na izborima biti na levoj strani.

„Danas je dan kada svima u Srbiji pokazujemo ko smo i kolika nam je snaga. Danas mi dajemo dokaz da levica u Srbiji jesu socijalsti, samo socijalisti, i da nema nikog drugog na toj levoj strani“, istakao je Dačić, koji je na početku obraćanja napravio nekoliko „selfija“ sa, kako je rekao, 25.000 ljudi.

Predsednik SPS je poručio i da je ta stranka ponekad donosila i pogrešne odluke, ali da nikada nije radila ono što je najstrašnije – rasprodavala fabrike, ostavljala radnike na ulici i pljačkala, za razliku od onih koji su došli na vlast posle 5. oktobra.

12973100_516581155191993_4656192809029220262_o

Socijalisti su, naveo je, ponosni na njihovu prošlost, jer je iza Slobodana Milševića ostao Dejtonski sporazum, Republika Srpska, Rezolucija 1244, kojom se Kosovo i danas jedino drži za Srbiju.

„Koalicija SPS-JS će se uvek zalagati za drustvo jednakih šansi i socijalne pravde. I danas, kada je u Srbiji teško, kada je ona siromašna, kada ima previše glasnih, naš osnovni posao jeste da se borimo za zemlju u kojoj js pravda moguća. A to može samo bogata i jaka zemlja. Zemlja izgrađena i zaposlena, stabilna i sigurna, jer nema pravde u siromašnim društvima. Nema jednakosti među slabijima. Nema sigurnosti među slabima. Nema sigurnosti među nesigurnima. I zato smo se, poslesnje četiri godine, i bavili jačanjem Srbije. I bavili se njenim izvlačenjem iz blata, i postavljanjem na noge“, istakao je predsednik SPS Ivica Dačić u Beogradskoj Areni.

Kaže da je Titovog unuka Jošku Broza stavio na listu ne zbog žala za prošlosću, već zbog tadašnjih ideja, besplatnog školovanja i lečenja, stanova, radnih mesta.

„Socijalisti, mi danas zurimo. Žurimo da 24. aprila pobedimo na levoj strani, i žurimo da, odmah posle toga, gde god budemo bili, preuzmemo odgovornost za tu borbu“, istakao je Ivica Dačić.

Predsednik JS Dragan Marković Palma je istakao da Koalicija SPS-JS ima rezultate iza sebe, navodeći da bi Srbija 2008. godine, da nije bila formirana proevropska vlada zahvaljujući SPS i JS, bila vraćena 10 godina unazad, kao i da ne bi bilo ni fabrika ni stranih investitora u Srbiji, kao što je Fijat.

Marković, dodajući i da se jedna ulica u Jagodini zove Italijanska, zbog toliko italijanskih fabrika u tom gradu i da je primer za sve ostale opštine.

Zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić uveren je da će ta koalicija pobediti na predstojećim izborima, navodeći da su program te koalicije, njeni lideri i građani koji je podržavaju dobitna kombinacija.