Tribina SPS na Zvedari – Digitalno nasilje

Socijalistička omladina Beograda organizovala je na Zvezdari tribinu za mlade pod nazivom „Digitalno naislje“, na kojoj je zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić poručio da društvo treba da dobije bitku sa tehnološkim napretkom, saopštio je danas iz te stranke.

Označvši ovu temu kao izuzetno važnu i interesantnu s obzirom na vreme u kome živimo i na količinu i dinamiku informacija kojima smo neprestano izloženi, Antić je ocenio „da društvo u celini mora da dobije bitku sa tehnološkim napretkom, da se ne bi desilo da izgubimo generacije koje stastavaju i one koje tek dolaze“.

Antić je ukazao „da su mladi izloženi velikom pritisku da stalno budu u toku, da budu deo glavnih tokova informacija, bez obzira što su ti tokovi često preplavljeni informacijama o nekim marginalnim likovima i o događajima koji nekada ranije ne bi zavredeli ničiju pažnju, a ponajmanje pažnju medija“.

Upravo realnost nam nameće obavezu da se što pre suočimo sa digitalnim nasiljem kojim smo svi potencijalno izloženi, a naročito mladi, i da u tom kontekstu branimo neprevaziđene vrednosti koje ovo društvo treba da sačuvaju od moralne erozije, a to su upravo ideje solidarnosti, humanosti, jednakih mogućnosti za obrazovanje i napredovanje, upozorio je Antić.

„U vremenu tehnološke revolucije, treba da idemo u korak sa svetom, da otvorimo vrata za nova znanja, nove mogućnosti i edukaciju svih nas ne samo mladih, jer to je suština progresa i novih ideja, ali i da budemo mnogo ažurniji kada je u pitanju usvajanje zakonske regulative za ovu oblast podložnu manipulaciji i zloupotrebama“, poručio je Antić.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor Odustani od odgovora