Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Ditmanom

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Ministarstvu spoljnih poslova sa Akselom Ditmanom, ambasadorom Nemačke u Beogradu.

Ambasador Ditman je ministru Dačiću uručio poziv za učešće na pratećem događaju koje će nemačko predsedavanje OEBS-u organizovati tokom 71. zasedanja Generalne skupštine UN na temu “Snaga civilnog upravljanja krizama – jačanje kapaciteta OEBS-a kao organizacije po Poglavlju VIII Povelje UN“. Tom prilikom je naglasio specijalnu ulogu ministara inostranih poslova Trojke OEBS-a, u kojoj je Srbija član i izrazio očekivanje da će ministar Dačić uzeti učešće na ovom skupu. Ambasador Ditman takođe se interesovao za ministrovo učešće na Neformalnom ministarskom sastanku OEBS-a, koji će se održati 1. septembra u Potsdamu.

Ministar Dačić je potvrdio svoje učešće na Neformalnom ministarskom sastanku OEBS-a u Potsdamu i istakao da očekuje da ovaj sastanak bude dobra priprema za sastanak Ministarskog saveta OEBS-a, koji će se u decembru ove godine održati u Hamburgu.

Izvor:MSP

Teme:

Ostavite odgovor Odustani od odgovora