Sastanak Dačića sa državnim sekretarom u Ministarstvu za spoljne poslove i međunarodnu saradnju Republike Italije Amendolom

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas državnog sekretara u Ministarstvu za spoljne poslove i međunarodnu saradnju Republike Italije Vinćenca Amendolu.

Državni sekretar Amendola je naglasio da će otvaranje pregovaračkih poglavlja 23 i 24  pružiti konkretnu političku poruku nastavku evrointegracija Srbije. Istakao je da je Italija započela pripreme za predsedavanje Samitom o Zapadnom Balkanu (Berlinski proces), koji će se održati u Rimu u julu 2017. godine i tim povodom predložio jačanje bilateralnog dijaloga i razvijanje saradnje na konkretnim projektima iz oblasti infrastrukture uz uključivanje italijanskih malih i srednjih preduzeća.

Ministar Dačić je rekao da Srbija visoko ceni kontinuiranu podršku Italije na njenom putu evrointegracija i pozdravio održavanje Samita o Zapadnom Balkanu u Rimu naredne godine.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo visokim nivoom bilateralnih odnosa i iskazana spremnost za njihovo dalje unapređenje u svim oblastima od obostranog interesa.

Izvor: MSP

Teme:

Ostavite odgovor Odustani od odgovora