Potpisivanje donorskih kartica u 17 domova zdravlja

  Zainteresovani građani od danas će u 17 beogradskih domova zdravlja moći da potpišu donorske kartice kod svojih izabranih lekara i tako podrže kampanju “Najvažniji poziv u životu“ Hemofarm fondacije i Ministarstva zdravlja.

  Dom zdravlja Stari grad je prva zdravstvena ustanova od koje je krenula značajna kampanja, a predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević kaže da upravo čin potpisivanja donatorske kartice predstavlja sam čin potencijalnog spašavanja nečijeg života.

  “Ovo je za nas značajan dan i događaj. Hvala Hemofarm fondaciji koja je pokrenula čitavu kampanju, kao i Sekretarijatu za zdravstvo i čelnicima opštine Stari grad što su uzeli učešće u kampanji koja pre svega služi za podizanje svesti kod građana šta znači potpisati donorsku karticu i biti donor“, rekao je novinarima Nikodijević.

  On je ocenio da je kampanja bila neophodna da bi se razbili tabui koji postoje u javnosti, ali i da bi se podstakao što veći broj ljudi da potpiše donatorske kartice.

  “Moramo pratiti sve moderne trendove koji postoje i nova naučna dostignuća. Ne možemo dozvoliti da, kao jedna stara, evropska, zemlja, budemo deset puta ispod evropskog proseka kada je u pitanju donacija organa“, rekao je Nikodijević.

  On je istakao da potpisivanje donatorskih kartica rade stručni ljudi, da se sve radi na profesionalan način, kao i da postoje odgovori na sva pitanja koja muče javnost.

  “Drago mi je što su Grad Beograd i Sekretarijat za zdravstvo prva lokalna samoupravo koja je uzela učešće u ovoj kampanji“, rekao je Nikodijević koji je najavio najavio da će potpisivanje donatorskih kartica organizovati i u četvrtak na sednici Skupštine grada.

  Tom prilikom zamenik predsednika Opštine Stari grad Nenad Borovčanin potpisao je donorsku karticu.

  Izvor: Tanjug

  Kategorije: Vesti

  Ostavite odgovor Odustani od odgovora