Poslanička grupa SPS nastavlja sa dobrom praksom obilaska lokalnih samouprava u Srbiji

Poslanička grupa SPS i u ovom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije nastavlja sa dobrom praksom obilazaka lokalnih samouprava u Srbiji. Za poslanike Socijalističke partije Srbije, kao predstavnike građana, posao se nastavlja i van skupštinske sale, u cilju efikasnijeg i kvalitetnijeg rada i boljeg razumevanja građana, privrednih subjekata ali i lokalnih samouprava.

image

Poslanici Socijalističke partije Srbije su za prvu posetu u ovom sazivu izabrali grad Užice kao centar najvećeg okruga u Srbiji.

U sklopu radne posete imali su priliku da se kao gosti Valjaonice aluminijuma Impol Seval iz Sevojna, upoznaju sa poslovanjem fabrike koja je jedna od retkih primera uspešno sprovedene privatizacije. Obilazeći proizvodni pogon, poslanici su imali mogućnost da vide savremenu proizvodnu tehnologiju i uslove rada i zaključili da menadžment stavlja poseban akcent na razvoj ljudskih resursa i dalje unapređenje radnog ambijenta za skoro 700 zaposlenih.

image

U nastavku radne posete, poslanici su se sastali sa gradonačelnikom Užica i gradskim čelnicima, gde su razgovrali o temama značajnim za grad Užice, potencijalnim investicijama kao i svim izazovima sa kojima se uspešno suočavaju. Zajedno je zaključeno da je neophodno nastaviti i produbiti saradnju parlamenta i lokalnih samouprava na obostranu korist.

image

Nakon održanog sastanka Poslaničke grupe SPS u prostorijama GO SPS Užice, poslanici su imali prilike da u prepunoj sali razgovaraju sa zainteresovanim građanima, koji su postavljali brojna pitanja, od lokalnih životnih tema do onih koji se tiču aktuelne političke situacije u zemlji.

image

Poslanici Socijalističke partije Srbije su tokom celodnevnog boravka u Užicu posetili Muzej Užičke republike, gde su se još jednom zajedno podsetili na značaj i ulogu partizanskog pokreta u borbi protiv fašizma u Srbiji. Smatramo da je naša zajednička dužnost da branimo i čuvamo antifašističke vrednosti i nasleđe, koje je donelo slobodu našoj zemlji.

image

Ovu posetu iskoristili su i da podrže građansku inicijativu da se 18. maj proglasi za Dan sećanja na ubijene žene žrtve nasilja iskazavši stav SPS da je u Srbiji neophodna nulta tolerancija na nasilje i da u tome moramo svi da učestvujemo.

image

Ovakve posete Poslaničke grupe SPS nastaviće se i u narednom periodu, u danima kada nema zasedanja i kada nije izborna kampanja jer je to naša dužnost kao predstavnika građana.

Kategorije: Poslanička grupa

Teme:

Ostavite odgovor Odustani od odgovora