Poseta ministra Dačića Kosovu i Metohiji

    Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić boravio je danas na Kosovu i Metohiji gde je obilazio srpsku kulturnu baštinu pod zaštitom Uneska. Ministar Dačić je u okviru posete obišao Manastir Gračanicu, Pećku Patrijaršiju i crkvu Bogoridice Ljeviške u Prizrenu. Ministar Dačić razgovarao je sa sestrinsvom manastira Pećke Patrijaršije, dok je u manastiru Gračanica razgovarao sa Vladikom Teodosijem.

    Šef srpske diplomatije izjavio je u Prizrenu da na Kosovo nije došao kako bi slao negativne poruke vezane sa odnose sa Prištinom: ,,Beograd je konstruktivan i premijer Vučić i ja smo razgovarali na tu temu sa Federikom Mogerini, tu su bili prisutni i Mustafa i Tači. Insistirali smo, ja lično, da se o tome dogovara, da se ne rade jednostrani potezi, i onda svi zajedno dolazimo u situaciju da se borimo jedni protiv drugih. Pošto se o tome nije razgovaralo u Briselu i ovo je bila jedna posledica toga, da Kosovo nije dobilo potrebnu većinu za članstvo u Unesko“, izjavio je ministar.

    Dačić je ocenio da je versko i kulturno nasleđe srpskog naroda na Kosovu osetljivo pitanje i da se za njega mora pronaći dogovor.

    Teme:

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora