Otvoren 21. Međunarodni sajam hortikulture „BEOPLANT FAIR“

  „Pokroviteljstvo na Međunarodnom sajmu hortikulture prihvatamo svaki put sa velikim zadovoljstvom i entuzijazmom, jer smatramo da je ovo prava prilika da se predstave proizvođači iz oblasti hortikulture, koji dolaze iz cele Srbije, ali i iz inostranstva. Zadovoljstvo nam je da vidimo da je sajam svake godine sve veći i da okuplja sve više izlagača iz različitih oblasti biljne proizvodnje“, rekla je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković prilikom svečanog otvoranja 21. Međunarodnog sajma hortikulture.

  Ministarka Bogosavljević Bošković je izrazila zadovoljstvo što se izložba meda i lekovitog bilja „Darovi prirode“ po osamnaesti put održava u okviru Sajma hortikulture, tako da proizvođači imaju priliku da na jednom mestu vide sve ono najlepše što priroda nudi i dodala da je to dokaz uspešnosti i činjenica da su se u ovu manifestaciju uključili i proizvođači baštenskih i parkovskih mašina, a po prvi put ove godine i proizvođači komunalnih mašina i komunalne opreme, tako da Međunarodni sajam hortikulture danas predstavlja sajamski događaj, koji prikazuje celovitu ponudu proizvoda i opreme u oblasti hortikulture.

  snezana1

  „Možda je upravo ovaj sajam prilika da mnogi proizvođači izađu iz lokalnih okvira, da pronađu svoje mesto na tržištu i da u nekoj od narednih godina dobiju priliku da se pojave i na inostranom tržištu“, istakla je ministarka i naglasila da će Ministarstvo poljoprivrede uvek sa zadovoljstvom podržavati i pomagati manifestacije ovakvog tipa, koje promovišu srpsku poljoprivredu i srpske proizvode.

  Međunarodni sajam hortikulture – Beoplantfair, “Bašta u srcu grada”, održava se ove godine 21. put, a po rečima organizatora ova manifestacija je po mnogo čemu najšarmantnija, najcvetnija, najmirisnija i najšarenija sajamska manifestacija Beogradskog sajma.

  Tokom održavanja sajma posetioci će moći da prisustvuju i velikim tematskim izložbama, kao što su – 19. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode” i 4. Izložba baštenskih i parkovskih mašina Motoplantexpo.

  snezana 2

  Na otvorenom prostoru Beogradskog sajma okupilo se više od 100 izlagača i drugih učesnika iz zemlje i inostranstva – pojedinaca, udruženja, zemljoradničkih zadruga, privrednih organizacija, čak i multinacionalnih kompanija – i to iz najrazličitijih oblasti hortikulture – uzgajanja cveća i cvetnog materijala, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, voćarstva, vinogradarstva, pčelarstva, gajenja lekovitog bilja, uzgoja i održavanje zelenih površina, pejzažne arhitekture.

  Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije je pokrovitelj ove manifestacije.

  Izvor: MPZŽS

  Ostavite odgovor Odustani od odgovora