Odata počast žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević položio je venac na Spomenik žrtvama genocida na Starom sajmištu, povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta, genocida i druge žrtve fašizma u Drugom svetskom ratu.

– Naša je dužnost i obaveza da se sećamo svih žrtava i svih strahota koje su se desile tokom Drugog svetskog rata. One ne smeju nikada da padnu u zaborav jer žrtve su večne, kao što su i zločini počinjeni u tom ratu večni. Takođe, potrebno je da se budućim generacijama sa ovog mesta prenesu saznanja iz istorije o svim stradanjima i pogibiji nedužnih ljudi. Poznavajući istoriju, lakše ćemo čuvati stečeni mir i istovremeno se sećati žrtava kako nam se to nikada ne bi ponovilo – ukazao je Nikodijević.

Na Spomenik žrtvama genocida, koji se nalazi u okviru kompleksa nekadašnjeg nacističkog logora Staro sajmište, vence su položili preživeli logoraši, porodice žrtava, predstavnici više ministarstava, diplomatski kor, predstavnici Saveza jevrejskih opština Srbije i Saveta romske nacionalne manjine.

Izvor. BEOINFO

Kategorije: Vesti

Teme:

Ostavite odgovor Odustani od odgovora