Obeležen Svetski dan šuma

Sadnjom 25 stabala poljskog jasena u Bajfordovoj šumi u Beogradu, nekadašnjoj Banjičkoj šumi, predstavnici grada Beograda danas su sa najboljim studentima Šumarskog fakulteta obeležili Svetski dan šuma.

U akciji pošumljavanja učestvovao je i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić koji je zahvalio predstavnicima grada na pozivu da bude deo te akcije.

Napomenuvši da je Strategija iz 2011. usvojena dok je on bio predsednik Skupštine grada, Antić je istakao da je ta Strategija važna i strateški bitna za budućnost Beograda i kvalitet života u njemu.

„Ovo vreme je vreme sve izraženijih klimatskih promena koje izazivaju velike posledice kroz različite vidove elementarnih nepogoda“, rekao je on i dodao da to nameće potrebu da kao društvo i država sa daleko više pažnje pristupimo prirodi i svemu onome što je bitno za život u Beogradu.

On je istakao da će resorno Ministarstvo nastaviti da radi i druge projekte u cilju zaštite životne sredine i dodao da Ministarstvo čini velike napore kako bi se negativni uticaji koje elektroprivreda i energetski sistem ostavljaju na životnu sredinu minimalizovali i doveli na nivo svetskih standarda.

U akciji pošumljavanja učestvovali su i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, gradski menadžer Goran Vesić, gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan i direktor „Zelenila Beograd“ Slobodan Stanojević.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor Odustani od odgovora