Nikodijević obišao dečje igralište u Velikom Selu

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević obišao je danas dečje igralište u Velikom Selu, između Vinčanske i Tesline ulice, koje će biti rekonstruisano ove godine.

– Naš je cilj da stvorimo uslove dostojne za život građana u 21. veku, a posebno za decu. Ovo nije igralište, više liči na napušteni otpad nekadašnjih dečjih rekvizita koji nisu ni bezbedni ni upotrebljivi. Deca u Velikom Selu, kao i ona na Vračaru i Starom gradu, moraju da imaju iste uslove za život, za odrastanje i obrazovanje. Naša je obaveza da svim Beograđanima stvorimo iste uslove za život. Obezbedićemo da deca u svakom delu grada imaju svoj kutak za igranje u kome će biti sigurna i bezbedna – rekao je Nikodijević.

On je dodao da je potrebno izgraditi sportska igrališta, jer su na njima ponikli mnogi naši sportski šampioni koji su izrasli u zdrave i normalne ljude. Ukoliko bude bilo potrebe za izgradnjom još ovakvih igrališta, grad će učiniti sve da ga deca dobiju.

– Samo u prošloj godini izgradili smo i obnovili dečja igrališta sa 1.100 rekvizita, a sportska igrališta sa 200 rekvizita. Koliko god da je teško i da nema novca, za decu će ga uvek biti jer su ona naš prioritet – istakao je Nikodijević.

Programom radova za 2016. godinu planirana je rekonstrukcija ovog dečjeg igrališta i sportskog platoa za decu i mlade stanovnike ovog mesta, samo nekoliko kilometara udaljenog od centra Beograda.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Lokal

Ostavite odgovor Odustani od odgovora