Nikodijević: Grad se zalaže za potpunu integraciju Roma

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević uputio je čestitku pripadnicima romske nacionalnosti povodom 8. aprila, Svetskog dana Roma, navodeći da Grad već godinama intenzivno radi na poboljšanju njihovog položaja kako bi Rome učinio ravnopravnim građanima.

To se čini uz svesrdnu pomoć Sekretarijata za socijalnu zaštitu, kao i mnogih drugih sekretarijata i gradskih službi i ustanova, navodeo je Nikodijević.

„Posebnu pažnju posvećujemo porodicama raseljenih iz nehigijenskih naselja i trudimo se da budu trajno stambeno zbrinuti u socijalnim stanovima ili kućama, zahvaljujući projektu koji Grad Beograd realizuje u saradnji sa Evropskom unijom. Cilj nije samo stambeno zbrinjavanje porodica već i zapošljavanje, uključivanje u obrazovni sistem, kao i sistem zdravstvene i socijalne zaštite“, naveo je Nikodijević.

On je dodao da Grad preduzima sve kako bi Rome učinio ravnopravnim građanima, sposobnim da zauzmu svoje mesto u svakoj sferi društva.

Prema njegovim rečima, načinjen je veliki pomak u oblasti stanovanja i to je samo mali deo koji Grad Beograd sprovodi u cilju njihove potpune integracije u društvo, bez predrasuda i diskriminacije.

Nikodijević je najavio  da će Grad nastaviti da se zalaže za socijalnu pravdu i solidarnost, sa ciljem da se unapredi položaj Roma i da ravnopravnost svih ljudi ne budu samo parole, već da ona važi i u stvarnom životu.

Izvor: Tanjug

Kategorije: Vesti

Ostavite odgovor Odustani od odgovora