Ministarstvo spremno da sprovede proceduru za korišćenje sredstava iz IPARD fondova

  Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković sastala se sa delegacijom revizora Generalnog direktorata za poljoprivredu Evropske unije. Ministarka Bogosavljević Bošković je tom prilikom istakla da je Ministarstvo u potpunosti spremno da, u najkraćem mogućem roku, do kraja sprovede započetu proceduru uspostavljanja administrativne strukture neophodne za korišćenje sredstava iz pretpristupnih IPARD fondova. Predstavnici revizora Generalnog direktorata su ocenili da period pred nama zahteva nastavak predanog rada stručnih timova Ministarstva i nadležnih službi Evropske komisije, kao i da postoji dovoljno razloga za optimizam kada je reč o uspostavljanju administrativnih kapaciteta.

  Ministarka Bogosavljević Bošković je podsetila i na preduzete korake u tom cilju, od preseljenja Uprave za agrarna plaćanja iz Šapca u Beograd, kao jedan od ključnih uslova za korišćenje sredstava pretpristupnih EU fondova namenjenih ruralnom razvoju, do obezbeđivanja novih kadrova koji će u Upravi za agrarna plaćanja raditi na obrađivanju zahteva za dobijanje sredstava iz IPARD fonda.

  Delegacija revizora Evropske komisije boravi u Beogradu od 23.05.2016. do 01.06.2016. godine, u okviru misije u vezi poveravanja poslova za sprovođenje IPARD 2 programa.

  Izvor: MPZŽS

   

  Ostavite odgovor Odustani od odgovora