Ministar Dačić u Antananarivu razgovarao sa svojim kolegama iz sveta

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić je prisustvovao je svečanom otvaranju Samita Frankofonije u glavnom gradu Madagaskara Antananarivu.

Tokom prvog dana Samita ministar Dačić imao je odvojene bilateralne razgovore sa ministrima inostranih poslova Togoa‎, Burundija, Luksemburga kao i zamenikom ministra inostranih poslova Vijetnama.

Na razgovorima su razmatrani načini za unapređenje bilateralne političke i ekonomske saradnje, uz naglasak na intenziviranju bilateralnih poseta na najvišem nivou.

Zamenik ministra inostranih poslova Vijetnama potvrdio je principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i uputio poziv za posetu predsednika Nikolića Vijetnamu.

Sa ministrom inostranih poslova Luksemburga razmotrena su pitanja evropskih integracija Srbije, migraciona pitanja kao i aktuelna zbivanja u Evropskoj uniji i njenih odnosa sa ključnim partnerima. Ministar inostranih poslova Luksemburga prihvatio je poziv da poseti Srbiju početkom sledeće godine.

Ministri inostranih poslova Togoa i Burundija izrazili su želju za intenziviranjem dijaloga i unapređenjem saradnje u oblasti prosvete.
Izvor, foto: MSP

Teme:

Ostavite odgovor Odustani od odgovora