Ivica Dačić na konferenciji za medije povodom obeležavanja 100 dana Vlade

  Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, na obeležavanju 100 dana Vlade, da je zadovoljan rezultatima koji su ostvareni u tom periodu i kroz šalu poručio da će se sa zadovoljstvom obratiti novinarima i na 1.000 dana, a zatim na po svakih 1.000 dana.

  Dačić je konstatovao da Srbija u 2016. izgleda značajno drugačije nego pre nekoliko godina i da je to vidljivo na svim poljima.

  Ministar je konstatovao da je Srbija došla u situaciju da može da razmišlja o smanjenju deficita, jačanju industrije i opštem društvenom rastu.

  „Bez rasta BDP-a ne može da bude reformskih poteza koji ponekad nisu laki. To ne može da bude ni bez političke stabilnosti, i zato je Srbija jedna od retkih zemalja u regionu koja ima tih nekoliko stubova na kojima se temelji društvo – stablne finansije, otvoren prostor za strane investicije, otvoren put ka evrointegracijama i članstvu u EU“, rekao je Dačić.

  On je istakao da je Srbija značajno ojačala i svoju međunarodnu poziciju i da je danas kredibilan partner koji, istovremeno, brani i svoje državne i nacionalne interese.

  „Trudimo se da osvojimo što više prijatelja, a da ne izgubimo nijednog“, poručio je Dačić.

  Izvor: Tanjug

   

  Teme:

  Ostavite odgovor Odustani od odgovora