Država će pomoći rasadničku proizvodnju

  Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je u Trsteniku da će se država u narednom periodu maksimalno potruditi da pomogne rasadničku proizvodnju i razmotriti mogućnost da u narednim izmenama Zakona o podsticajima ugradi i mogućnost opredeljivanja sredstava za podsticaje za proizvodnju kalemova i sadnog materijala.

  Bogosavljević Bošković je razgovarala sa proizvođačima sadnog materijala u selu Mala Drenova, opština Trstenik, o njihovim problemima i očekivanjima u smislu podrške države njihovoj proizvodnji, istakavši da je reč o vrednim proizvođačima koji se tradicionalno, godinama unazad, time bave i vide mogućnost da njihova deca ostanu na selu i nastave sa istim poslom.

  „Sada je dobro što imamo nova tržišta, pre svega računamo na rusko tržište na kome postoji veliko interesovanje za sadne kalemove, lozni materijal, kao i za povrće, koje se takođe uzgaja na ovom području“, navela je Bogosavljević Bošković.

  Država će maksimalno pomoći poljoprivrednike iz ovog kraja i cele Srbije, posebno u narednom periodu želimo da pomognemo rasadničku proizvodnju, naglasila je ministar.

  Ministar je napomenula da ostaje da se vidi koliki će iznos sredstava biti moguće opredeliti u te svrhe, ali da je sasvim sigurno da će molba proizvođača rasadnog materijala biti ozbiljno uzeta u razmatranje. „Od njih smo čuli šta je to što oni od nas očekuju i mi smo im obećali da ćemo u narednim izmenama Zakona o podsticajima ugraditi i zakonsku mogućnost da u sledećoj godini  opredelimo deo sredstava za pomoć kalemarima, za proizveden sadni materijal“, ukazala je Bogosavljević Bošković.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  „Tu smo da pomognemo maksimalno koliko možemo“, istakla je Bogosavljević Bošković, ukazavši na važnost dobre koordinacije i saradnje lokalne samouprave kako sa poljoprivrednicima, tako i samim Ministarstvom.

  Bogosavljević Bošković je prenela da će se raditi i na tome da saradnja poljoprivrednih stručnih savetodavnih službi sa poljoprivrednicima, koja je kažu, bila dobra u prethodnom periodu, bude još bolja i kvalitetnija.

  „Stalo nam je do ovih proizvođača, oni su nam važni i mogu da donesu značajna devizna sredstva Srbiji, svojim porodicama i lokalnim samoupravama i maksimalno ćemo im pomoći“, zaključila je ministar.

   

   

  Kategorije: Vesti

  Ostavite odgovor Odustani od odgovora