Dačić: SPS čeka poziv Vučića

Lider SPS Ivica Dačić rekao je da nije bilo novih razgovora sa mandatarom za sastav nove Vlade Aleksandrom Vučićem i da socijalisti očekuju njegov poziv.

Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je nedavno održan prvi sastanak sa Vučićem, da se dve strane oko većine onoga o čemu su pričali slažu, te da nisu dalje pričali o tome.

“Mandatar je rekao da će nastaviti razgovore. Mi očekujemo poziv“,’rekao je Dačić i dodao da socijalisti žele da pomognu da Srbija ide napred, a da će Vučić odlučiti na koji način.

Upitan da li će SPS biti deo nove vlade, Dačić je rekao da je to pitanje za mandatara Vučića, a da je za njega i pitanje koje bi eventualno resore dobili socijalisti.

“Ja nisam taj kome treba da postavljate pitanje, Vučić se vraća danas iz Švajcarske i kako je i sam najavio u određenom roku će završiti konsultacije. Nismo o tome uopšte razgovarali. Nemojte da sada govorimo o tome. Niti smo šta tražili, niko nam ništa nije ni nudio, to nije najvažnije, već je najvažnije da li ćemo dalje sarađivati ili ne“, rekao je Dačić.

On je ponovio da smatra da je u najboljem interesu Srbije da se saradnja SPS i SNS nastavi, za šta su socijalisti spremni, budući da je Srbija u prethodne četiri godine ostvarila velike rezultate.

Na pitanje o pisanju medija o tuči funkcionerki SPS Dijane Vukomanović i Ivane Petrović, Dačić je rekao da su to potpuno sporedna pitanja, da ne gleda sa odobravanjem na to i da su to stvari koje ne treba da se dešavaju.

“Kada je reč o SPS moramo da imamo manir da se ta pitanja rešavaju unutar kuće“, poručio je Dačić, dodajući da u SPS, suštinski gledano, politički imaju jedinstvenu politiku.

Izvor: Tanjug

Teme:

Ostavite odgovor Odustani od odgovora