Dačić: Sporazum o telekomunikacijama značajan za naše interese

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je postizanje sporazuma o telekomunikacijama sa Prištinom veoma značajno za interese Srbije.

„Međunarodna telekomunikaciona unija nije priznala Kosovo kao državu niti je primila Kosovo u članstvo, već će Srbija zatražiti broj za geografsku oblast Kosovo i Metohija, dok će pozivi između Kosova i Metohije i drugih mesta u Srbiji i dalje ostati međugradski“, rekao je Dačić, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Način na koji je rešeno pitanje naše imovine na Kosovu i Metohiji je od vitalnog značaja za Srbiju, jer je to važno za rešavanje i drugih otvorenih pitanja, dodao je Dačić.

Prema njegovim rečima, postizanje sporazuma je pokazatelj ispravnosti politike Vlade Srbije, koja je istovremeno bila konstruktivna u dijalogu, ali i beskompromisna u zaštiti naših nacionalnih interesa.

On je dodao da su tako propale sve ucene i ultimatumi koje je prištinska strana postavljala više od dve godine, kao što će propasti i sve ucene oko formiranja Zajednice srpskih opština.

„Srbija je danas kredibilan partner koji drži do svojih odluka i reči, ali ne dozvoljava da je niko ponižava“, zaključio je Dačić.

U Briselu je danas, posle tri dana razgovora, potvrđen dogovor o primeni Sporazuma o telekomunikacijama između Beograda i Prištine i usaglašeni svi detalji njegove primene.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da nastupa nova era za Telekom Srbije, da će ta kompanija biti dostupna na celoj teritoriji Republike, uključujući i Kosovo i Metohiju i da će njena vrednost u celini biti povećana.

Izvor: Tanjug

Teme:

Ostavite odgovor Odustani od odgovora