Dačić sa Viktorijom Nuland

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Viktorijom Nuland, koja u okviru šire regionalne turneje boravi i u Republici Srbiji.

Sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo zbog unapređenja ukupnih bilateralnih odnosa, a naročito zbog prisustva razvijenog političkog dijaloga, kojem svedoči i ova poseta.

Ministar Dačić izrazio je zahvalnost američkoj strani zbog dosadašnje podrške procesu evropskih integracija Srbije, što je rezultiralo otvaranjem poglavlja 23 i 24 i nadu da će se podrška nastaviti i tokom daljeg evropskog puta Republike Srbije.

Viktorija Nuland visoko je ocenila konstruktivnu ulogu Republike Srbije u očuvanju stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i naglasila da je to pitanje kojem SAD pridaju izuzetnu važnost.

Nadanašnjem sastanku istaknut je značaj bezbednosne saradnje, naročito u oblasti borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma, kao trenutno najvećih globalnih izazova.

Sa američke strane sastanku su prisustvovali zamenik pomoćnika sekretara odbrane Majkl Karpenter i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat.

Izvor: MSP

Teme:

Ostavite odgovor Odustani od odgovora