Dačić primio grupu studenata škole za menadžment Univerziteta Jejl

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas grupu studenata sa Škole za menadžment Univerziteta Jejl (SAD) koji, u okviru studijske posete regionu, u Republici Srbiji borave od 15. do 20. marta.

Tom prilikom, ministar Dačić je pozdravio studente Jejl škole za menadžment, zahvalio na njihovom interesovanju za našu zemlju, kao i na želji da neposredno više saznaju o Srbiji i njenim potencijalima. Istovremeno, upoznao je studente sa najvažnijim spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, kao i njenom mestu i ulozi u regionu Zapadnog Balkana.

Pomoćnik ministra spoljnih poslova za Evropsku uniju dr Marina Jovićević održala je predavanje na temu: „Srbija na putu EU“, istakavši da je Vlada Republike Srbije evropske integracije postavila kao jedan od najbitnijih spoljnopolitičkih ciljeva. Ukazala je da se celokupan proces stvaranja i promocije ugovornih odnosa sa Evropskom unijom svodi na ispunjavanje političkih i drugih uslova za nesmetan proces pristupanju EU, uključujući stvaranje i promociju regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana.

Prva studijska poseta studenata na master studijama na Jejl Univerzitetu Srbiji, Diplomatska akademija realizovala je na inicijativu dr Ivane Katić, profesorke na ovoj prestižnoj školi i Generalnog konzulata Republike Srbije.

U okviru programa, organizovan je i susret sa ministrom finansija Republike Srbije prof. dr Dušanom Vujovićem, kao i posete različitim privrednim preduzećima i privatnim firmama u Srbiji.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor Odustani od odgovora