Dačić: Opozvani ambasadori pri EU i u Nigeriji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da su opozvani šef misije Srbije pri EU Dušan Lopandić i ambasador u Nigeriji Jovan Marić, te da je imenovan novi šef misije pri EU, ali nije hteo da saopšti ime dok ne prođe diplomatske procedure.

“Mi o tim stvarima ne obaveštavamo javnost kada je reč o novim ambasadorima. Opozvan je šef misije pri EU i ambasador iz Nigerije, određen novi šef misije, ali on treba da prođe proceduru, pa se o tom imenu ne bih danas izjašnjavao”, rekao je Dačić, navodeći da će biti još promena kada je reč o diplomatskoj službi, ali da je to stvar za novu vladu koja će biti formirana za nekoliko dana.

Upitan da li je Ana Hrustanović, tretni ambasador Srbije u Rimu, postavljena umesto Lopandića, Dačić je dodao da to ne može da potvrdi, jer nije u skladu sa pravilima da se objavljuje ime dok novi šef Misije ne dobije agreman, ali da neće ni da demantuje.

Govoreći o Lopandiću , Dačić je rekao da je planirano da se on povuče i ranije, budući da je u četvrtoj godini mandata i da su to „na neki način redovne promene kojih će biti još“.

Kada je u pitanju Marić, Dačić je rekao da on ima više od 70 godina života, da nije samo to razlog, te ponovio da će biti još dosta kadrovskih promena kada je reč o diplomatskoj službi, o čemu će odlučivati nova vlada.

Izvor: Tanjug

Teme:

Ostavite odgovor Odustani od odgovora