Dačić: Kritikuju Vučića, priželjkuju sukob u Sandžaku

  Napadi kojima je izložen predsednik Vlade Aleksandar Vučić od zaštitnika građana, Bošnjačkog nacionalnog veća, ali i drugih političara i nevladinih organizacija, primer su kako se mržnja i politički interes stavljaju iznad interesa Srbije, smatra prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić.

  A najvažniji interes Srbije danas je stabilnost, ocenjuje Dačić u saopštenju za medije, i tvrdi da se Srbija po tome razlikuje od drugih država u regionu.

  To, međutim, primećuje, ne odgovara svima u Srbiji.

  „Njima bi izgleda više odgovaralo da dođe do sukoba Žandarmerije i značajnog dela Bošnjaka u Novom Pazaru umesto mirnog i dogovornog rešavanja problema“, konstatuje Dačić i pita zašto sve dosadašnje vlasti nisu rušile sporni objekat, već je on, kako kaže, kao ministar policije, a po političkom nalogu demokrata u vreme njihove vlasti morao da povlači Žandarmeriju u Novom Pazaru.

  Tada se Saša Janković, a ni drugi, nisu oglašavali, kaže Dačić i objašnjava da Vučić nije rekao da zakon ne važi za Zukorlića, već da se mora voditi računa o stabilnosti i izbegavanju širih sukoba, te da treba iznaći rešenje problema dogovorom.

  Navodeći da oni kojima je glavni politički moto protivljenje rušenju nelegalnih objekata u Savamali, sada traže da se posle više godina ruši objekat u Novom Pazaru, Dačić kaže da je to i ranije dovodilo do velikih sukoba, te da tu nema principa, već samo mržnje i protivljenja svemu što radi Vlada Srbije.

  U saopštenju pominje i da je danas čak i mađarski premijer Viktor Orban u Nišu rekao da nema stabilne Evrope bez stabilne Srbije, te zaključuje da to u Srbiji nije jasno samo onima koji znaju da na političkoj sceni Srbije mogu da opstanu samo ako je Srbija nestabilna.

   

  Izvor: Tanjug

  Teme:

  Ostavite odgovor Odustani od odgovora