Dačić: „Izjava Sadika Ahmetovića najbolje govori o bošnjačkim političarima u BiH”

  „Izjava Sadika Ahmetovića da je premijer Srbije Aleksandar Vučić sam kriv i da je napao sam sebe, najbolje govori o bošnjačkim političarima u BiH.

  Prvo, premijer Vučić je otišao u Srebrenicu na njihov poziv. Drugo, to znači da je država domaćin dužna da brine o njegovoj bezbednosti. U Evropi je gotovo nezabeleženo da je neki državnik napadnut na teritoriji druge države na čiji poziv je došao. Treće, gde su bili domaćini, i Bakir i Sadik i ostali?

  Nekoliko dana nakon toga, Bakir Izetbegović je sa domaćinom Aleksandrom Vučićem prošetao mirno Beogradom, i mi smo time pokazali šta znači ozbiljna država. Zar neko u BiH misli da bi građani Beograda Bakira dočekali bacajući mu cveće pod noge, posle svega što je pričao o Srbiji i srpskom narodu? Zar nismo i mi mogli da organizujemo njemu i drugima koji dolaze iz sveta incidente i napade kao što se desilo u BiH? Srbija to nikad ne bi uradila i dopustila.

  I četvrto, zar je moguće da godinu dana nakon napada i pokušaja ubistva Vučića za to niko nije odgovarao. Čak se i obustavljaju istrage o tome. Sve to je neviđeni međudržavni skandal.

  Zato osnovano sumnjamo da je reč o režiranom i organizovanom napadu. Podsetiću da je premijer Vučić svoj prošli mandat započeo posetom Sarajevu, da je stalno isticao potrebu stabilnosti u BiH i naših dobrih odnosa, da je došao u Srebrenicu da se pokloni žrtvama, što je i američki potpredsednik Bajden nedavno u Beogradu visoko ocenio, osuđujući napad na njega i ovogodišnje poruke da je nepoželjan u Srebrenici.

  Mržnjom i raspaljivanjem sukoba ne može se graditi mir i regionalna stabilnost. Prošlost ne možemo promeniti, ali možemo graditi budućnost, za to je neophodna ozbiljna i iskrena politika. Srbija je za to spremna, i to nije naša slabost kako neki misle, već velika prednost.“

  Izvor: MSP

  Teme:

  Ostavite odgovor Odustani od odgovora