Dačić: Čeda i Čanak žive na osudi Srbije

  Prvi potpredsednik Vlade Srbije I minister spoljnih poslova Ivica Dačić je saopštio da su reakcije Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka pokazatelj da im nije važna Srbija.

  On je dodao i da su lideri LDP i LSV reagovali “nervozno“, na presudu Haškog tribunala o Karadžiću, u kojoj se Milošević oslobađa odgovornosti, kao i da su te reakcije pokazatelj da njima nije važna Srbija, mada je valjda svima u korist što je presuđeno da Srbija nije odgovorna za ratne zločine i etničko čišćenje.

  „Zato ovde nije reč o Miloševiću već o Srbiji. Reakcije Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka su razumljive, jer oni celu svoju političku karijeru grade na priči o Miloševićevim ratnim zločinima i odgovornosti Srbije, zato je ovakva presuda katrastofalna po njih. Čeda i Čanak se protive oslobađajućoj presudi za Srbiju, jer su oni svih ovih godina živeli na osudi Srbije“, navodi Dačić.

  On je dodao da će Čanak i Jovanović možda uputiti protest Haškom tribunalu.

  “Možda traže smenu sudija, jer su oni presudu doneli, ja sam je juče samo citirao.Oni na Zapadu koji su bili kreatori politike osude i kažnjavanja Srbije bar ćute, za razliku od onih u zemlji koji ne mogu da sakriju bes i razočaranje što je Srbija oslobođena optužbi. Zanimljivo je da Čeda i Čanak brinu zbog rehabiitacije Miloševića, a nijednom rečju da se oglase o rehabilitaciji nacizma i ustaštva u Hrvatskoj. Razumljivo, njihov zadatak je osuda Srbije. A zadatak Vlade Srbije je odbrana Srbije, u tome se razlikujemo“, zaključio je Dačić.

  Izvor: B 92

  Teme:

  Ostavite odgovor Odustani od odgovora