Bogosavljević Bošković u poseti Poljoprivrednoj školi u Aleksandrovcu

  Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković posetila je danas Poljoprivrednu školu u Aleksandrovcu i vinski muzej, gde je razgovarala sa poljoprivrednicima i proizvođačima vina.

  Ministar Bogosavljević Bošković je tom prilikom istakla da se u Srbiji beleži sve bolji kvalitet proizvodnje vina, dok istovremeno Evropska komisija već tri godine unazad u izveštajima o napretku tog sektora iznosi konstantne pohvale.

  Interesovanje za proizvodnju vina od autohtonih sorti takođe je u značajnom porastu.

  IMG_20160329_231439

  „Uvođenje savremenih tehnologija je sve prisutnije među srpskim vinarima, zbog čega Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i ove godine nastavlja sa značajnom podrškom“, izjavila je ministar Bogosavljević Bošković i dodala da je reč o podsticajima od podizanja proizvodnih i matičnih zasada, klonske selekcije autohtonih i domaćih stvorenih sorti, kupovini nove opreme i repromaterijala, do promovisanja oznaka geografskog porekla i analize vina.

  Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine u tom cilju pruža podršku kroz više od 20 mera. Podsticaji se kreću u zavisnosti od mere i do 2,5 miliona dinara, uz refundaciju od 30 do 100 odsto. Iznosi podsticaja u okviru mera za unapređenje vinogradarstva u Republici Srbiji među najvišima su u regionu.

  „Novi Zakon o vinu koji se nalazi u završnoj fazi izrade, značajno će pojednostaviti procedure za proizvođače grožđa i vina“, zaključila je ministar Bogosavljević Bošković.

  Teme:

  Ostavite odgovor Odustani od odgovora