Futsal ekipa Socijalisti Novi Beograd

dscn2003

Ekipa Socijalisti Novi Beograd osnovana je 2009.

Pred turnir u malom fudbalu « Ledine », Đorđe Rađenović, Janko Jeličić i Milan Tomas tri zaljubljenika u mali fudbal (dalje u tekstu futsal) odlučila su da formiraju svoju ekipu. Odličnu ideju odlučili su da podrže ljudi iz Opštinskog Odbora Socijalističke Partije Srbije Novi Beograd.

Potpresednik Milan Vulević i sam veliki ljubitelj  futsala, fudbala i sporta uopšte pružiće ekipi neophodnu pomoć na samom početku ove uspešne sportske priče. Ova kombinacija će na samom startu doživeti uspeh, SOCIJALISTI osvajaju svoj prvi turnir baš na Ledinama. Ekipa će nastaviti da ređa uspehe uprkos promenama igračkog kadra. SOCIJALISTI 2010 godine osvajaju prvo mesto na Ledinama, kao i na turnirima u „Paviljonima“ i „38 Bloku“.

2011 godina je takođe bila veoma uspešna, kao i ova 2012 godina u kojoj ekipa SOCIJALISTA učestvuje na međunarodnom turniru u Smederevu. U oštroj konkurenciji profesionalnih ekipa i Reprezentacije Crne Gore, SOCIJALISTI stižu do polufinala, ali im sportska „Fortuna“ okreće leđa te završvaju na 4. mestu. Imajući u vidu jaku konkurenciju u vidu stranih i domaćih profesionalnih ekipa, ovaj rezultat može se smatrati velikim uspehom.

Trenutnu ekipu čine: : golman Milan Tomas, kapiten Đorđe Rađenović, Denis Inajetović, Janko Jeličić, Aleksandar Čitić, Milan Cvetanoski, Đorđe Lazić i Dalibor Kecman. Novi Beograd ima još jednom uspešnog predstavnika na sportskom polju i nastavlja tradiciju rasadnika sportskih asova poput Saše Đorđevića, Miće Berića, Antonija Rukavine i mnogih drugih. Socijalistička Partija Srbije je pokazala svoju društvenu odgovornost i u skladu sa svojim političkim programom i ideologijom pomogla ovim mladim i talentovanim ljudima u ostvarivanju natprosečnih rezultata.

Nastavak ove priče tek sledi, stižu SOCIJALISTI!!!